Reijo

Home/Kotiin
Up/Ylos

|Sivulla soi taustamusiikki|

Reijo Rekunen

(ent. Tuomi)

Reijo poikaiässä Reijo syntyi 1957 Joensuussa. Vanhemmat kanttori-urkuri, musiikinjohtaja Reima Tuomi ja vaimonsa kanttori-urkuri Helvi Jutila.

Reijo kävi peruskoulun Kangasalla, jonka jälkeen vuorossa oli merimiesammattikoulu Turussa ja asettui eri alojen työrupeamien jälkeen S.A. Intin palvelukseen, ensin Kangasalla ja sitten Orivedellä. Tänne Reijo suunnitteli ja rakensi itselleen tiilisen omakotitalon, jossa perhe, johon kuului Riitta, Minna ja Hanna, saattoi asustaa.

Syksyyn 1996 ajoittuneen avioeron jälkeen Reijo siirtyi Helsinkiin helpottamaan rakentamisbuumin aiheuttamia työvoimaongelmia, avioitui uudelleen ja siirtyi 1998 Espooseen, jossa asuu yhdessä Reijan ja Rikun, Rean ja Roopen kanssa.

horizontal rule

Reijo ja koulutettava

Reijo Rekunen 2000.

Talonvahti Hani on uskollisesti palvellut kodin pihamaalla Orivedellä.

Reijo.

Harrastuksena on koulupojasta saakka ollut musiikki, instrumentteina lähinnä kitarat ja syntetisaattorit. Myöhempinä vuosina tietokoneavusteinen säveltäminen on muodostunut jo rutiiniksi. Reijo onkin ollut tietävimpiä asiantuntijoita PC:n äänikortien sekä musiikkiohjelmien käytössä. Hänen digitaalistudiossaan valmistuu vähän väliä mielenkiintoista, taidolla tehtyä musiikkia myös palveluna ulkopuolisten esiintyjien tarpeisiin.

horizontal rule

Perhe

Avioitui 1983 oriveteläisen Riitta Ruotsalaisen kanssa. Perheen lapset ovat Minna 1984 ja Hanna 1986. Avioliitto purettiin syksyllä 1996.

Riittta Ruotsalainen 2001.

Riitta Rekunen, s. Ruotsalainen.

* * *

Uutena elämänkumppanina tuli kuvaan 1997 Reija Hirvonen.  Tästä avioliitosta syntyivät lapset Rea 1998 ja Roope 2000. Reija työskentelee tiedottajana Espoon seurakuntayhtymässä.

 

Reija Hirvonen 2000.

Risto Hirvonen 2004.

Reija, Riku ja Reijo

Reija Hirvonen 2000.

Risto Hirvonen 2004.

Reija toi mukanaan perheeseen reippaan Risto-pojan.

horizontal rule

Perheeseen ovat lisäksi kuuluneet alusta saakka koirat. Kipinä koirankasvattamiseen syttyi Reijon mielessä varusmieskoulutuksen yhteydessä, jolloin hän sai oppeja ja kokemusta Niinisalon koirakoulutusyksikössä.

Reijon sinisiä tanskandogeja kasvattanut Interline-kennel tuli tunnetuksi 1980-luvulla kautta maan siitä, että se oli ensimmäisiä tanskandogeja kasvattavista suomalaiskenneleistä, jotka lähtivät laajemmin tuomaan ulkomaista perimää Suomen aiemmin sisäsiittoiseen ja usein myös sairaalloiseenkin tanskandogikantaan.

Nykyinen koira on lähinnä Minnan ja Riitta-äidin hoidossa oleva kultainen noutaja nimeltään Hani. Hannalla oli oma Pate-lemmikkinsä, kesy ja seurusteluun aina valmis tummanruskea kääpiökani. Paten onnellinen ja hellitty elämä päättyi vanhuuteen elokuussa 2000.

Sekä Minna että Hanna rakastavat musiikkia ja ovat sen innokkaita kuuntelijoita. Harrastus ei kuitenkaan ole jäänyt tähän, vaan kumpikin tytöistä kävivät pianotunneilla ja musiikin opiskelun ohella ideoivat ja toteuttivat innolla musiikkiliikuntaa kotona, naapurissa tai mummolassa, jossa mummo ja pappakin saattoivat innostua mukaan.

 

Minnan orivetisten perusopintojen jälkeen tuli muutto kauemmaksi Pohjois-Hämeeseen. Siellä Virtain seudun kauppaoppilaitoksessa Minna valmistui merkonomiksi keväällä 2004 .

Minna Rekunen 2001.

Minna Rekunen 2001.

Hannalla, joka suoritti ylioppilastutkinnon Mäntän lukiossa vuonna 2005, on ollut vetoa näyttelijän tehtäviin. Näytelmäkerhojen puitteissa hän esiintyi jo kouluaikanaan mm. näytelmässä "Muistojeni Leppähammas", jota esitettiin Oriveden Suojalla. Toinen näytelmä, jossa Hannalla oli tärkeä rooli, oli Hirsilän näytelmäkerhon Harjulassa esittämä menestysnäytelmä "Kiljusen herrasväki". Siinä Hannalla oli Mökön rooli.

Sydänystävänsä Jere Jäntin kanssa he päättivät syksyllä 2005 asettua asumaan yhdessä Jyväskylään, josta Jerelle järjestyi työharjoittelupaikka. Jere kävi koulunsa Suonenjoella, josta on kotoisinkin, ja valmistui Kuopiosta tietokoneasentajaksi.

 Jere Jäntti 2005.

Hanna Rekunen 2005.

Jere Jäntti 2005.

Hanna Rekunen 2005.

Rea, pikku prinsessa, on topakka nuori neiti, käy jo koulua. Koulumatkakin vilkkaan Tapiolan taajaman lävitse Espoossa sujuu jo aivan omin voimin. Hän pitää sekä iso- että pikkuveljensä kurissa ja järjestyksessä.

Rea Rekunen 2005.

Rea Rekunen 2005.

Roope oppii päivittäin jo aina vain enemmän ja enemmän. Hän on rauhallinen, iso kaveri, joka ei pienistä säikähdä. Mielenkiinnon ylimpinä kohteina ovat traktorit, kaivurit, junat, tukkirekat ja muutkin isot kuorma-autot. Koneinsinööriköhän hänestä isona tulee?

Roope Rekunen 2005.

Roope Rekunen 2005.

Reijon perhe tv:n 'Mahdoton tehtävä' -ohjelmassa 2001-02-16.

Reijon perhe voitti tv:n 'Mahdoton tehtävä' -ohjelmassa helmikuussa 2001 ison joukon palkintoja.

horizontal rule

 

Sivut perustettu 1996. Sivuja päivitetty 28.05.2012
( matti.rekunen @ gmail.com ; jotta osoite toimisi, poista siitä kaksi sanaväliä)

© 1996-2012 Matti Rekunen