Martti

Home/Kotiin
Up/Ylos

Martti Rekunen

(ent. Tuomi)

Martti kasvunsa alkutaipaleellaMuusikko

Syntyi 1958 Helsingin maalaiskunnassa (nykyisin Vantaa). Vanhemmat kanttori-urkuri, musiikinjohtaja Reima Tuomi ja puoliso kanttori-urkuri Helvi Jutila.

Yleissivistävän koulun hän kävi Vantaan Veromiehen sekä Kangasalan Kautialan ja Kangasalan yläasteen kouluissa ja suoritti sen jälkeen merimiesammattikoulun Turussa 1973-74. Merimiesammattikoulu oli sijoitettuna kuuluisan Suomen Joutsenen tiloihin. Merihenkinen elämä kiinnosti Marttia jo koulupoikana, jolloin hän oli kahtena kesänä Itämeren nuorisopurjehduksilla kaksimastoisella Lys-nimisellä kaljaasilla. Ensimmäisenä vuonna laiva purjehti Bornholmille, toisena vuonna Gotlantiin saakka. Merimieskoulun jälkeen hän palveli Neste Oy:n tankkilaiva Nunnalahdella, jonka matkat ulottuivat tuolloin keski-Eurooppaan ja Englantiin.

Suvun musikaaliset perintötekijät vetivät häntä jo nuorena musiikin pariin ja kouluvuosien veljesbändin jälkeen musiikista tuli hieman myöhemmässä vaiheessa hänen päätyönsä. Jo vuosia kestänyt kosketinsoittajan ura on johtanut useidenkin yhtyeiden kautta hänet opiskelemaan lisää musiikista ja sillä tavalla "teit' isäin astumaan".

Martin harrastuksiin kuuluu kirjallisuus, etenkin Suomen sotiin liittyvät muistelmat ja dokumenttikirjallisuus. Urheilulliselta puolelta autourheilu ja jääkiekko ovat sydäntä lähellä. Vapaa-aikoinaan hän on valmentanut asuinpaikkojensa Viialan ja Jämsänkosken nousevien kykyjen jääkiekkojoukkueita.

Henkisten harrastusten joukosta kannatta mainita, että hän on toiminut aktiivisesti Viialan kirkkokuorossa sekä laulajana että varajohtajana.

Martti asuu nykyisin Jämsänkoskella.

Martti Rekunen 2002.

Martti Rekunen 2002.

horizontal rule

Perhe

Martti avioitui 1983 tarjoilija Marja-Liisa Salomaan kanssa (Keuruun Haapamäeltä). Liitto purkautui 1992. Avioliitosta syntyivät lapset Susanna 1986, Suvi 1988 ja Asko 1989. Suvi menetettiin kätkytkuoleman uhrina 1988. Susanna ja Asko asuvat pääasiassa äitinsä luona Haapamäellä, missä myös käyvät koulua, mutta viettävät runsaasti aikaa ja etenkin loma-aikansa isän luona.

Marja-Liisan harrastuksena on ollut kirjallisuus ja käsityöt sekä kotitalouteen liittyvät työt, etenkin ruoanlaitto. Hän piti vuosia omaa ravintola-alan yritystä Ratavahti Haapamäellä vanhan aseman vierellä.

Marja-Liisa Salomaa Salomaa 2001.

Marja-Liisa Rekunen (s. Salomaa) 2001.

* * *

Toisen avioliiton 1996 Martti solmi Urjalasta kotoisin olevan lääketyöntekijä Aila Kangasahon (s. Ahojoki) kanssa, mutta liitto purkautui 1997. Ailan edellisestä avioliitosta on poika Antti 1981. Aila on viimeksi työskennellyt useiden lyhytaikaisten, eri apteekeissa tehtyjen työrupeamien jälkeen Valkeakosken apteekissa ja nykyisin vastaavissa tehtävissä Raumalla.

Aila on niinikään kiinnostunut kirjallisuuden lukemisesta ja kotitalouden tehtäväpiiristä. Hänen urheiluharrastuksenaan on ollut ennen kaikkea lentopallo, jossa Aila pelasi pitkään Urjalan Palloseuran edustusjoukkueessa IV divisioonassa..

Martin perhekuva 1996.

Martti, Aila, Asko ja Susanna 1996.

* * *

Keväällä 1997 Martti ja Marika Virtanen Viialasta muuttivat yhteen ja asuvat Jämsänkoskella. Avioliiton myötä Marikankin sukunimi vaihtui Rekuseksi. Heille syntyi Sanna-Mari -tyttönen keväällä 1998 ja Sara-Marie keväällä 2000.

Sanna-Mari aloitti innolla koulunkäynnin 2005. Pohjana oli jo vuoden esikoulu.

Sara-Marie on topakka nuori neiti, joka aloittaa esikoulussa vuoden 2006 syksyllä. Kumpikin harrastaa mm. luistelua.

Marika Virtanen 2002.

Sanna-Mari Rekunen 2004.

Sara-Marie Rekunen 2005.

Marika Rekunen (s. Virtanen) 2002.

Sanna-Mari Rekunen 2004.

Sara-Marie Rekunen 2005.

 

horizontal rule

 

Susanna on musikaalisilta kyvyiltään ja lahjoiltaan tyypillinen suvun edustaja. Paitsi että on Helvi-mummonsa tapaan temperamenttinen taiteiden edustaja, hän soittaa ja laulaa mielellään ja jaksaa toisaalta syventyä selvittääkseen pianonsoiton outoja piirteitä ja merkintätapoja. Oma-aloitteisuus soiton opiskelussa tuottaa usein hämmästyttäviä tuloksia.

Lisäksi Susanna on kirjallisuuden suurkuluttaja Helvi-mummonsa tapaan. Tässä hänen nopea lukutaitonsa, mikä on hänellä yhteinen piirre Helvi-mummon ja Veikko-sedän sekä Sari-serkun kanssa, on erittäin hyödyllinen peritty lahja.

Perusopintojen jälkeen Susanna opiskeli Jämsän seudun koulutuskeskuksessa logistiikan linjalla. Hän kihlautui ja vihittiin Saarijärvellä syntyneen Jarno Lepistön kanssa 2005. Heillä on yhteinen Pinja Erica -tyttönen, joka on muutaman kuukauden päästä opettelemassa pystyyn nousemisen vaikeaa taitoa (tilanne vuoden 2006 alussa).

Susanna Rekunen 2004.

Pinja Lepistö 2005.

Jarno Lepistö 2005.

Susanna Lepistö (s. Rekunen) 2004.

Pinja Erica Lepistö 2005.

Jarno Lepistö 2005.

* * *

Asko on herättänyt huomiota nopealla kehittymisellään. Serkusten toiseksi nuorimpana hän on ohittanut vanhempia serkkuja pituudessa ja myös havainnot ja muistikuvat ympäristön elämästä ovat hämmästyttävän tarkkoja. Tuskin Asko oli oppinut puhumaan, kun hän tunnisti liikenteessä vastaantulevien autojen merkit erehtymättä. Liekö isä ollut opettajana?

Askolla on myös urheiluun liittyvää suoranaista lahjakkuutta. Voitaisiinkohan hänestä odottaa uutta suomalaisten keihäsmestareitten perinteen jatkajaa vaiko painimattojen kuningasta!

Bändiharrastus löytyy hänenkin vapaa-ajastaan ja kitaran käsittely on ehtinyt jo taiturin asteelle.

Asko Rekunen 2004.

Asko Rekunen 2004.

* * *

Antti on lahjakas, mm. tietokoneisiin perehtynyt nuorimies, joka harrastaa niiden lisäksi partiota. Kesällä 1996 hän osallistui mm. 'Loisto'-nimiselle suurpartioleirille Hangossa, jossa oli 10'000 partiolaisen joukossa myös runsaasti ulkomaisia hengenheimolaisia.

Antin musiikkiharrastus on kiteytynyt jo vuosia sitten aloitettuun rumpujen soittoon ja kaverien kanssa ylläpidetty gospelbändi on esiintynyt julkisestikin. Antti opiskelee Tampereella.

Antti Ahojoki 2000

Antti Ahojoki 2000.

 

horizontal rule

 

 

Sivut perustettu 1996. Sivuja päivitetty 28.05.2012
( matti.rekunen @ gmail.com ; jotta osoite toimisi, poista siitä kaksi sanaväliä)

© 1996-2012 Matti Rekunen