Taustamusiikit

Home/Kotiin
Up/Ylos

Kun sivulla soi taustamusiikki

Joillakin sivuilla on kuultavissa taustamusiikkia. Kun sivu on latautunut, MIDI-muotoon pakattu musiikkiteos alkaa automaattisesti soida, mikäli näyttöpäätteesi käytössä on tietynasteinen multimediavarustus.

Sivun taustamusiikin kuuleminen on mahdollista, jos

  1. käytät sopivaa selainta
  2. koneeseesi on asennettu äänikortti
  3. kuulokkeet tai kaiuttimet on kytketty toimintaan

Sopivia selaimia ovat mm. Microsoft Internet Explorer 3 ja Netscape Navigator 3 tai näiden uudemmat versiot. Toistolaitteisto voi olla vaikkapa kuulokkeet, passiiviset tai aktiiviset kaiuttimet tai stereolaitteisto. Jos et halua kuulla musiikkia, kytke toistolaitteisto pois käytöstä.

Kuultavan äänen laatu riippuu selailijan näyttöpäätteessään käyttämän äänikortin ja toistolaitteiston ominaisuuksista. Musiikit on laadittu äänikortin avustuksella (aiemmin Rolandin ATW-10, nykyisin Sound Blaster Platinum ja Rolandin Virtual Sound Canvas) sen mahdollistamaan äänimaailmaan, joka puolestaan noudattelee Rolandin Sound Canvas -soitinääniä (SC-7, SC 55, SC-88 ym.). Soitteissa on huomioitu mm. stereointi sekä tilaefektien (mm. kaiku) mahdollisuudet.

MIDI-määrittelyjen ja GM-standardin (General Midi) mukaiset soitinäänet mahdollistavat musiikin kuuntelun tavoitteen mukaisin äänin myös sellaisilla muilla äänikorteilla, jotka noudattavat e.m. GM-standardia.

Teosten MIDI-tiedostot on laadittu pääasiassa Power Tracks Pro -sekvensseriohjelmalla, mutta apuna on saatettu käyttää myös Encore -nuotinnosohjelmaa. WWW-sivuilla soivat teokset vaihtuvat ajoittain vuodenajan tms seikkojen ohjaamina.

Laatimiani tunnettujen sävellysten sekä omien sävellysteni MIDI-tiedostoja ja niiden musiikkia on enemmän kuunneltavissa MIDI-sivuillani.

(Siirtyminen takaisin edelliselle sivulle Takaisin/Back -työkalunäppäimellä)

 

 

Onnellinen! Silmä toivon riemua täynnä, mä tähtäilen taivaan reunaa, vaeltaakseni halki ohdakkeisen maan.

(A. Kivi)

 

 

Sivut perustettu 1996. Sivuja päivitetty 28.05.2012
( matti.rekunen @ gmail.com ; jotta osoite toimisi, poista siitä kaksi sanaväliä)

© 1996-2012 Matti Rekunen