Tuusula Station

Kotiin/Home
Actual W
Old Data

Ylläpitämäni Tuusulan meteorologinen havaintoasema, Tuusula Weather Station, päivittää  tärkeimmät säähän liittyvät tiedot näille sivuille automaattisesti ajantasaisina. Asema on automatisoitu toukokuun 2007 alussa. Päivitys tehdään Internet-sivuille 5 tai 10 minuutin välein, mutta mm. Internet-yhteyksien ruuhkaisuuden tai palvelinongelmien vuoksi erilaisia häiriöitä saattaa esiintyä. Jotta saisit tuoreimman tiedon näkyviin, tarvitsee myös ehkä selaimessasi näkyvä sivu päivittää näytön yläreunuksen päivityspainikkeesta.

Yksityiskohtaisemmat havaintotiedot sivulla Actual W

Keskeiset havaintotitedot on nähtävissä myös pikaisesti.

Tietoa Tuusula Weather Station -havaintoasemasta:

Asema sijaitsee Tuusulan Hyrylässä
Aseman toiminnasta vastaa tutkija Matti Rekunen
Laitteisto La Crosse WS-3600
Ohjelmisto Weather Display.
Aseman maantieteellinen sijainti
- leveys 60° 23' 29" N
- pituus 25° 00' 41" E
- mittauskorkeus merenpinnasta 55 m eli 182 ft

Tämän havaintoaseman tietoja on nähtävissä yksityiskohtaisemmin ja tilastoituina myös Weather Underground -sivustoilla, johon pääset klikkaamalla oheista kuvaa tai tästä linkistä.

HUOM! Varmista aukeavan sivun asetukset kohdassa Page Prefs (sivun vasemmassa reunuksessa):

kielivalinnaksi Language:. Finnish
aikavyöhykevalinnaksi Timezone: EEST
mittayksikköjen valinnaksi Units: Metric eli metrinen.

Päivä-, viikko- ja kuukausikohtaiset tilastot

Sivuston tietoja päivitetään 5 tai 10 minuutin välein ja ajankohtaistiedon ohessa tarjotaan siellä päivitettynä myös erilaisia tilastotietoja päivä-, viikko- tai kuukausikohtaisesti siltä ajalta kuin digitaalinen asema on ollut käytettävissä. Taulukon alussa on luettavissa käsiteltävän mittaussuureen päivä-, viikko- tai kuukausikohtainen alin, ylin ja keskiarvo.

Mittausten luotettavuus

Mittaustiedot ovat lämpötilan, ilmanpaineen ja kosteussuureiden osalta varsin luotettavia. Sitä vastoin sateen ja tuulen mittauksissa esiintyy säätilan luonteesta riippuen erilaisia häiriöitä .

Sademittaustietojen välittämisessä Weather Underground -järjestelmään esiintyy vaikeuksia ja tietyissä tilanteissa sadehavainnot kirjautuvat Weather Underground -sivuille kahdesti. Weather Underground -sivuston sadetiedot ovat tästä syystä erittäin epäluotettavia. Luotettava tieto sadannasta onkin luettavissa sääaseman omasta Actual Weather -sivun kuvasta vesisadepäivinä suoraan ja lumisadepäiviltä n. vuorokauden myöhässä, kun lumen sulatus ja käsimittaus on ehditty suorittaa.

Huom! Kun sade on kerääntyvää, tarttuvaa lunta, tuulimittarin suunnan ja tuulennopeuden mittaus on vaarassa jumiutua. Sama voi tapahtua runsaan kosteuden jäätyessä tuulimittarin mittausantureihin. Siksi tuulimittarin "hiljaiselo" ei välttämättä merkitse tyyntä säätä, vaan ehkä toimintahäiriötä. Toiminta pyritään palauttamaan normaaliksi heti, kun se on mahdollista.

Kartat

Lähialueen tähän havaintoasemien Weather Underground -verkostoon kuuluvien havaintoasemien sijainnit ja tärkeimmät havaintotiedot löydät myös karttamerkintöinä. Katso ylläolevaa huomautusta! Merkinnän väri kertoo lämpötilasta ja merkin häntä osoittaa, mistä ilmansuunnasta juuri tarkasteluhetkellä tuulee. Hännän haarakkeiden lukumäärä kertoo tuulen voimakkuudesta (pitkä kieleke n. 5 m/s ja lyhyt n. 2 m/s). Karttaruudun yläreunuksen kolmesta vaihtoehdosta voit valita aseman kohdalle joko lämpötila-, kosteus- tai sadetiedot. Katso lisäksi oikean reunuksen selitettä väreistä ja merkinnöistä.

Oikeanpuoleisessa reunuksessa näet luettelon tällä kartan alueella olevista havaintoasemista ja viedessäsi hiiren osoittimen jonkin asemanimen kohdalle kartta näyttää korostamalla ao. aseman merkinnän. Näistä reunuksen linkeistä klikkaamalla pääset suoraan näkemään aseman tarkempia havaintotietoja.

Tarttumalla hiiriosoittimen kämmenellä karttaan voit siirtää sitä minne haluat, vaikkapa näyttämään rajojemme ulkopuolista maailmaa aina Etelänapamantereelta Huippuvuorille ja niiden alueiden vastaavien, tämän verkoston sääasemien ajantasaisia mittaustuloksia. Kartan vasemmassa reunassa olevilla välineillä voit kartan näkymää zoomata suuremmaksi tai pienemmäksi ja yläreunuksesta voit valita näkymäksi kartan, satellittikuvan tai molemmat.

Kun viet hiiren osoittimen havaintoaseman merkinnän päälle, osoitin muuttuu osoittavaksi sormeksi. Kun silloin napsautat hiiren vasenta painiketta, saat näkyviin havaintoaseman keskeiset mittaustiedot sekä pikku ikkunan toiselta välilehdeltä läheisen pääaseman sääennusteen seuraaviksi päiviksi. Näkyvissä olevasta havaintoaseman linkistä pääset näkemään aseman yksityiskohtaisia havaintopiirroksia.

Tuusulan automaattiasema on otettu käyttöön toukokuun alussa 2007. Tätä ajankohtaa vanhempia havaintotietoja ei automaattiaseman tiedoissa ole käytettävissä.

 

Sivusto perustettu 1966. Asetuksia päivitetty viimeksi 2009-02-09.
© 2009 Matti Rekunen ( matti.rekunen @ kolumbus.fi )